Muyters heeft “geen enkel voorstel gedaan aan regering” over Uplace

Muyters heeft "geen enkel voorstel gedaan aan regering" over Uplace

Dat Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) een soort ‘Uplace Light’ heeft voorgesteld aan zijn collega’s binnen de regering om het dossier uit het slop te trekken, klopt niet. Dat zei de minister vandaag in De Ochtend op Radio 1. “Bemiddelaar Wim Van Asschot heeft gesproken met de verschillende stakeholders en daarover een rapport gemaakt, dat ik heb overgemaakt aan mijn collega’s binnen de regering.” Minister van Economie Muyters zou na “maandenlang geheim topoverleg” een “ultiem plan” op tafel hebben gelegd om het Uplace-winkelcomplex van de ondergang te redden, schrijft De Tijd vandaag. Volgens de krant stelt Muyters de regering voor om Uplace met een derde te verkleinen en legt het omstreden winkelcentrum zich daar ook bij neer.

Niets van aan, reageert Muyters in De Ochtend. “Ik heb geen enkel voorstel aan de regering gedaan en er zijn geen geheime onderhandelingen geweest”, zegt hij. “Ik heb ook niemand speciaal aangesteld om het dossier te redden”, verwijst hij naar Wim Van Asschot, volgens De Tijd een door Muyters aangestelde bemiddelaar om de belangrijkste tegenstanders van het project over de streep te trekken. “Van Asschot is aangesteld als voorzitter van de ‘brownfieldcel’ (die moet bekijken hoe vervuilde gronden toch nog benut kunnen worden, red.), en moest met de burgemeesters en andere stakeholders rond te tafel gaan zitten en een oplossing zoeken. Dat heeft hij gedaan en zijn rapport heb ik doorgespeeld aan de collega’s binnen de regering”, reageert de minister.

Hij benadrukt verder dat hij “geen enkele rol” heeft binnen het Uplace-dossier. De Raad van State moet zich nu uitspreken over het ruimtelijk plan voor de zone Vilvoorde-Machelen. “We moeten nu afwachten wat de Raad van State zegt. Ik veronderstel dat als er een vernietiging komt, daar binnen de regering over gesproken moet worden.”

bron: Belga