Kompany en Fellaini onzeker voor Manchester Derby

Kompany en Fellaini onzeker voor Manchester Derby

Vincent Kompany (Manchester City) en Marouane Fellaini (Manchester United) zijn onzeker om te kunnen aantreden in de Manchester Derby van aanstaande zondag op Old Trafford. Dat bevestigden de managers van beide teams, Pep Guardiola en José Mourinho, op een persconferentie. Vincent Kompany reisde met Manchester City naar Oekraïne, met de bedoeling om er als basisspeler Shakhtar Donetsk partij te geven in de laatste (overbodige) groepswedstrijd van de Citizens in de Champions League. Guardiola wilde de Rode Duivel testen op zijn fitheid in de aanloop naar de Manchester Derby. Zover kwam het echter niet. Kompany viel tijdens de opwarming uit. “Vincent voelde iets voor de wedstrijd tegen Shakhtar en was niet klaar om te spelen”, legde Pep uit. “Hij is een twijfelgeval voor zondag.” Guardiola had wel goed nieuws in verband met David Silva. De Spaanse middenvelder is helemaal klaar voor de clash met de buren van United en zal spelen.

Aan de overkant is het aantreden van Marouane Fellaini twijfelachtig. Big Fella kampt met een knieblessure en speelde niet meer sinds de competitiewedstrijd op 25 november, thuis tegen Brighton (1-0). Naast Fellaini blijven ook Eric Bailly en Michael Carrick aan de zijlijn. Mourinho kan wel opnieuw rekenen op Nemanja Matic, Zlatan Ibrahimovic en Phil Jones.

Kompany en Fellaini waren beiden nog niet lang terug aan het spelen na een blessure, die ze beiden opliepen bij de Rode Duivels. Vincent Kompany stond na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (9-0) eind augustus 2,5 maand aan de kant met een kuitblessure. Marouane Fellaini stond de hele maand oktober aan de kant met een knieblessure, die hij opliep tijdens de partij van de Duivels in Bosnië (3-4).

bron: Belga