Jupiler Pro League - Sa Pinto ziet Standard vanuit tribunes onderuit gaan tegen Waasland-Beveren

door
Belga
Leestijd 2 min.

Waasland-Beveren heeft vrijdagavond op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-1 gewonnen tegen Standard Luik. De Waaslanders wippen in de stand over KRC Genk en Standard naar de zevende plek, de Rouches staan met evenveel punten op de achtste plaats. Met de geschorste trainer Ricardo Sa Pinto in de tribunes - naast Match Delegate Kris Bellon - en T2 Rui Mota als veldheer van dienst, begon Standard ontzettend gretig aan de partij. Razvan Marin (15.) bekroonde de sterke start met het openingsdoelpunt. Doelman Davy Roef dook over het leer, dat tergend traag over de doellijn rolde. Waasland-Beveren nam gaandeweg het commando over en kwam via Ibrahima Seck (36.) op gelijke hoogte. De aanvoerder van de Waaslanders kopte na een hoekschop van Ryota Morioka overhoeks binnen. Na de pauze ging de thuisploeg door op het elan. Topschutter Isaac Kiese Thelin (49.) scoorde de 2-1 in twee tijden. Na een korte opflakkering van Standard diende Nana Ampomah (72.), die profiteerde van een foutje van verdediger Valeriy Luchkevych, de Rouches het nekschot toe. Het Luikse slotoffensief leverde geen doelpunten meer op.

Na een 0 op 9 knoopt Waasland-Beveren opnieuw aan met de overwinning. Met 24 punten bezetten de troepen van coach Philippe Clement de zevende plaats. Standard liet de kans liggen om de top zes binnen te sluipen.

Zaterdag speelt Oostende in de vooravond (18u00) gastheer voor KV Mechelen. KRC Genk neemt het 's avonds (20u00) in eigen huis op tegen rode lantaarn Eupen. Alleen een zege voor de Limburgers lijkt coach Albert Stuyvenberg in het gareel te kunnen houden. Gelijktijdig neemt Antwerp het in een volledig goedgekeurd Bosuilstadion op tegen Moeskroen. AA Gent speelt na een zwakke competitiestart opnieuw volop mee voor Play-off 1 en kan zijn ambities zaterdagavond (20u30) onderstrepen met een nieuwe overwinning, thuis tegen Kortrijk.

Competitieleider Club Brugge kan zondagnamiddag (14u30) tegen Lokeren zijn voorsprong op eerste achtervolger Charleroi vergroten. De Carolo's staan immers voor de lastige verplaatsing naar RSC Anderlecht (18u00), dat mits een zege over Charleroi naar de tweede plaats springt. De achttiende speeldag wordt zondagavond om 20u00 afgesloten met een partij tussen STVV, nog altijd knap vierde, en Zulte Waregem, dat met een 3-2 zege tegen Lazio in de Europa League vertrouwen tankte.

.

bron: Belga