Drie op rij voor Van der Poel in Overijse?

Drie op rij voor Van der Poel in Overijse?

In Overijse wordt zondag de 81e editie van de Druivencross gereden. De voorbije twee jaar bracht Mathieu van der Poel die wedstrijd op zijn naam, een cross die Wout van Aert bij de elite nog niet wist te winnen en daar zal ook zondag geen verandering in komen wegens een verblijf in de Spaanse zon voor de wereldkampioen. Aan het parcours in Overijse werd niet veel veranderd: 2.780 meter lang, met de Tenotsberg als stevige kuitenbijter. De ‘moeder van alle crossen’ hoort niet bij een klassement en dat laat zich ook voelen zondag. Naast Wout van Aert staan onder meer ook twee andere toppers Toon Aerts en Lars van der Haar van de Telenet Fidea Lions niet aan de start. Van die ploeg zijn Quinten Hermans en Corné van Kessel, vorige week nog winnaar in Hasselt, wel van de partij, net zoals Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout van Marlux-Napoleon Games.

“Blijkbaar moeten heel wat renners rust nemen”, merkt organisator Willy Van Roy van de Sportvrienden van Overijse schamper op, “maar ik kijk vooral naar wie er wel aan de start staat en met Mathieu van der Poel hebben we de topper uit het veld tussen de deelnemers en dat wil ik vooral onthouden.”

Bij de vrouwen zijn wel alle toppers van de partij en kiest oud-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot meteen zelfs voor een dubbel crossweekend. Na een afwezigheid van ruim twee jaar in het veld rijdt de Française zowel in Essen als in Overijse, waar ze in 2014 nog tweede werd na winnares Sanne Cant.

bron: Belga