Brusselse politiezones krijgen 1,2 miljoen euro voor meer snelheidscontroles

Brusselse politiezones krijgen 1

De Brusselse politiezones krijgen 1,2 miljoen euro voor maatregelen en middelen die de verkeersveiligheid moeten verhogen. De prioriteit ligt op het uitvoeren van meer snelheidscontroles. Dat maakte Brussel staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) bekend tijdens een politiecontrole in het kader van de bobcampagne in Sint-Pieters-Woluwe. Bij vele bestuurders vormt een toegenomen pakkans voor een mentaliteitswijziging. Daarom blijft snelheidshandhaving de belangrijkste pijler van een goed verkeersveiligheidsbeleid, gelooft staatssecretaris Debaets. Om die controles uit te voeren, krijgen de politiezones 1,2 miljoen euro om controlemateriaal en andere uitrustingen aan te kopen. Het gaat dan over moderne controleapparatuur zoals mobiele flitscamera’s, mobiele ANPR camera’s met nummerplaatherkenning, anonieme voertuigen of combi’s uitgerust met een controlepost.

“Met moderner materiaal zal de politie slimmer kunnen flitsen. Een combinatie van vaste en mobiele camera’s moet mogelijk maken dat tijdens een controle niemand meer door de mazen van het net kan glippen”, verklaart staatssecretaris Debaets. “Naast de snelheidscontroles zullen ook de alcoholcontroles en de opsporing van onverzekerde bestuurders worden opgevoerd.”

De 1,2 miljoen euro subsidies die Bianca Debaets toekent, zijn afkomstig uit het Brussels verkeersveiligheidsfonds. Dat fonds wordt gespijsd met de boetes die in Brussel worden geïnd.

bron: Belga