Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris reikt 100e diversiteitslabel uit

Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris reikt 100e diversiteitslabel uit

De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling, Actiris, heeft haar honderdste diversiteitlabel uitgereikt. Voor het tiende jaar op rij werden tien ondernemingen beloond voor de concrete acties die ze nemen om van diversiteit een troef te maken. Onder de laureaten bevinden zich zowel grote bedrijven als de Nationale Loterij of Pfizer, als minder gekende namen als de aangepaste arbeidsorganisatie Ferme nos Pilifs of dienstenchequeonderneming Acélya. Die laatste vroeg de huishoudhulpen een theaterstuk op te voeren waarin ze de discriminerende situaties die ze al meemaakten in hun dagelijkse leven naspeelden.

De bedrijven verkrijgen het diversiteitslabel in drie stappen. Eerst wordt er een stand van zaken gemaakt van de huidige diversiteit binnen het bedrijf, nadien wordt een plan met concrete maatregelen opgemaakt en wanneer het plan na twee jaar succesvol uitgevoerd is, krijgen ze het diversiteitslabel. Dat label is twee jaar geldig en kan nadien hernieuwd worden. Voor de opstelling en uitvoering van het plan kunnen de bedrijven rekenen op tot 10.000 euro financiële steun van Actiris

“Voor Actiris is het essentieel dat we kunnen rekenen op de bedrijven, want we willen bijdragen aan een grotere tewerkstelling van de Brusselaars en die zijn natuurlijk heel divers. We zijn dus blij dat we de bedrijven kunnen ondersteunen om dit te realiseren”, Cathy Van Remoortere, Directice van de Onafhankelijke Diensten van Actiris.

bron: Belga