10.000 crowdfunders redden Frans kasteel

10.000 crowdfunders redden Frans kasteel
YouTube / Dartagnans

Heb je er altijd al van gedroomd om een kasteelheer of -dame te zijn? Dan is het nu het moment om je slag te slaan, want voor 50 euro kan je mede-eigenaar worden van het Franse Château de la Mothe-Chandeniers.

Vervallen kasteel gered door 10.000 crowdfunders
Foto Dartagnans

Het gaat om een crowfundingactie die op poten werd gezet door het financieringsplatform Dartagnans.fr. Omdat het Franse kasteel in verval is wilden de initiatiefnemers geld inzamelen.

In totaal wilden ze 500.000 euro bijeen rijven, de vraagprijs voor de ruïne-achtige burcht. Maar ondertussen is dat streefdoel al lang gepasseerd. Meer dan 10.000 barmhartige samariten hebben samen al meer dan 840.000 euro in het laatje gebracht. Ook die extra centen zullen ze goed kunnen gebruiken, onder meer voor renovaties en bijkomende kosten.

“Met hoe meer, hoe beter”

“Het draait niet alleen rond het geld bijeenzamelen, maar ook om zoveel mogelijk mensen te laten samenwerken om deze magische, sprookjesachtige plek te redden”, vertelt de oprichter van Dartagnans, Romain Delaume, aan The Guardian. “Met hoe meer we zijn, des te beter.” Wie zich geroepen voelt, kan op de crowdfundingsite mede-eigenaar worden door minstens 50 euro te doneren.