Pro League beloont vijftien profclubs voor “kwaliteitsvolle communitywerking”

Pro League beloont vijftien profclubs voor "kwaliteitsvolle communitywerking"

De Pro League heeft vandaag vijftien van haar leden in de bloemetjes gezet door hen het Pro League+ label toe te kennen. Dat keurmerk werd in 2017 voor het eerst aan profclubs toegekend die een “kwaliteitsvolle communitywerking” op poten hebben gezet. “Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten”, verklaarde Stijn Van Bever van de Pro League. “De evaluatie van de werkingen gebeurde door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs.”

De clubs uit de Jupiler Pro League (1A) die het keurmerk vandaag in ontvangst mochten nemen zijn AA Gent, Antwerp, Club Brugge, KRC Genk, KV Kortrijk, KV Mechelen, KV Oostende, Sporting Charleroi, Sporting Lokeren, Standard en Waasland-Beveren. Van de G5 is RSC Anderlecht de enige die het label niet kreeg. Ook Eupen, STVV, Moeskroen en Zulte Waregem vielen niet in de prijzen.

In de Proximus League (1B) kregen OH Leuven, KVC Westerlo, KSV Roeselare en SK Lierse het Pro League+ label. De vijftien gelauwerde clubs ontvangen ook 75.000 euro aan subsidies om hun communitywerking verder te ondersteunen. Een speciale vermelding is er voor AA Gent en OHL, die van de jury de hoogste scores kregen.

De labels zijn de opvolgers van de Pro League+ Awards, die de voorbije drie seizoenen werden uitgereikt (telkens aan Club Brugge). “Omdat intussen het aantal clubs met een sterke communitywerking groeide, werd besloten om elke club met een sterke of groeiende communitywerking te belonen”, aldus Van Bever.

bron: Belga