Oudste Belg overleden op 111-jarige leeftijd

Oudste Belg overleden op 111-jarige leeftijd

De oudste Belg Fernande De Raeve is woensdagavond op 111-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de Gentse schepen van Burgerzaken Sofie Bracke (Open Vld) aan Belga. De Raeve vierde zondag nog haar 111de verjaardag. Fernande was acht jaar oud toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Als oorlogswees ontmoette ze in 1929 haar echtgenoot Emilius, met wie ze een dochter en een zoon kreeg. Ze woonden in Oostakker aan de Oude Bareel. Toen haar man met pensioen ging, kochten ze een tent en gingen ze reizen.

Na zijn overlijden in 1995 woonde Fernande nog vijf jaar alleen waarna ze, omwille van een verminderd gezichtsvermogen, ging inwonen bij haar dochter en schoonzoon. Op 96-jarige leeftijd verhuisde ze naar woonzorgcentrum ‘Het Heiveld’. Hoewel ze niet goed kan zien, “geniet ze des te meer van een wandeling, een straaltje zon of een goed glas wijn”, aldus haar verzorgers.

“Steeds meer Gentenaars bereiken de leeftijd van 100 jaar of meer”, weet Bracke nog. “Twintig jaar geleden telde onze stad 24 eeuwelingen, tien jaar later waren dat er al 45 en in 2017 wonen er dus bijna 60 eeuwelingen in Gent”, klinkt het nog.

bron: Belga