NBA – Cleveland evenaart clubrecord met dertiende zege op rij

NBA - Cleveland evenaart clubrecord met dertiende zege op rij

LeBron James en zijn ploeggenoten bij de Cleveland Cavaliers hebben gisterenavond een stukje clubgeschiedenis geschreven. In de thuiswedstrijd tegen Sacramento won het topteam uit de NBA met 101-95 en behaalde zo een dertiende opeenvolgende overwinning. Daarmee evenaren de ‘Cavs’ hun langste zegereeks ooit, die ze eerder neerzetten in de seizoenen 2008-2009 en 2009-2010.
LeBron James was zoals gebruikelijk de spelbepalende figuur bij de vicekampioen. ‘LBJ’ was goed voor 32 punten, 11 rebounds en 9 assists en greep zo net naast een triple double. Ook Kevin Love (18 ptn, 13 rebounds) deed meer dan zijn duit in het zakje. Morgen gaan de Cavaliers op bezoek bij Indiana en kunnen ze andermaal clubgeschiedenis schrijven.

In de Eastern Conference staat Cleveland tweede met 18 zeges en 7 nederlagen. Boston leidt met 22 overwinningen tegen 4 nederlagen. De Celtics wonnen gisteren onder aanvoering van Kyrie Irving (23 punten) met 97-90 van Dallas. Kampioen Golden State was met 87-101 te sterk voor Charlotte. In afwezigheid van de geblesseerde Stephen Curry, die twee weken out is met een enkelblessure, kroonde Kevin Durant zich tot dé man bij de Warriors. Hij maakte 35 punten, pakte 11 rebounds en gaf 10 assists, goed voor zijn eerste triple double van het seizoen. Voor de Californiërs was het de twintigste overwinning van het seizoen (tegen 6 nederlagen). In de Western Conference doet alleen Houston (18-4) beter.

bron: Belga