“Mislopen EK 2020 is enorme ontgoocheling”

Mislopen EK 2020 is enorme ontgoocheling

Het EK 2020 wordt niet in Brussel gespeeld, zo heeft het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond UEFA beslist. “Dit is een ontgoocheling met verschillende negatieve gevolgen”, verklaarde Gérard Linard, voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB), op een persconferentie. “We bleven erin geloven dat we het EK in 2020 konden organiseren, maar ondanks onze inspanningen is het niet gelukt”, verklaarde Linard. “We kunnen nu enkel deze beslissing van de UEFA aanvaarden, ook al heeft die verschillende negatieve gevolgen. We lijden als bond, ook al liggen de problemen rond de bouw van het stadion niet bij ons, gezichtsverlies. Ook voor het imago van België en Brussel is dit geen goed nieuws, en ons land zal aanzienlijke inkomsten mislopen. Voor onze fans is het eveneens balen, want zij zullen nu moeten reizen tijdens het het toernooi.”

Nu het EK in 2020 niet meer in Brussel gespeeld zal worden, dreigt het Eurostadion helemaal op los zand te komen staan. “Maar wij hopen dat het stadion er alsnog komt”, aldus Linard. “Het Belgische voetbal verdient dat. We hebben voor het Koning Boudewijnstadion nog een contract tot mei, en hopen dat die overeenkomst verlengd wordt. De onderhandelingen hierover zullen de komende maanden volgen.”

De wedstrijden die in Brussel zouden worden gespeeld (een achtste finale en drie groepswedstrijden), verhuizen naar het Londense Wembleystadion.

bron: Belga