Europa League - Zulte Waregem sluit Europese campagne af met zege tegen Lazio

Zulte Waregem heeft donderdag in het Regenboogstadion met 3-2 gewonnen van Lazio Rome op de zesde en laatste speeldag in groep K van de Europa League. De Belgische bekerwinnaar leek een 2-0 voorsprong uit handen te geven, maar Aaron Leya Iseka hield in het slot de drie punten thuis. Het sinds de vorige speeldag uitgeschakelde Essevee beëindigt zijn Europese campagne met 7 op 18 en de derde plaats in zijn poule, Vitesse won met 1-0 van Nice. In een overbodige wedstrijd - Zulte Waregem al uitgeschakeld, Lazio zeker van groepswinst - kwam het team van Francky Dury al na zes minuten op voorsprong. Nill De Pauw kopte mooi raak op voorzet van Kaya. Essevee zette zijn voet naast die van het nummer vijf uit de Serie A, dat wel enkele sterkhouders had thuisgelaten. Iets voor het halfuur mocht doelman Louis Bostyn opgelucht ademhalen, Crecco kreeg een grote kans maar rateerde zijn schot compleet. Een treffer van Lazio werd nog terecht afgevlagd voor buitenspel, Zulte Waregem mocht gaan rusten met een voorsprong.

Ook na de pauze bleef Zulte Waregem combineren. Op het uur keken de troepen van Simone Inzaghi tegen een 2-0 achterstand aan. Michaël Heylen tikte het leer binnen op een hoekschop. Zeven minuten later lukten de Romeinen de aansluitingstreffer. Invaller Lucas kopte een voorzet van Jordan Lukaku tot bij Felipe Caicedo. De Ecuadoriaan gaf de bezoekers opnieuw hoop. En na een vrije trap kreeg de thuisploeg de bal niet weg, Lucas tikte de gelijkmaker binnen.

Maar in de 83e minuut zorgde Leya Iseka met een fraai afstandsschot in de linkerbovenhoek alsnog voor een feestje aan de Gaverbeek. Lazio, dat Zulte Waregem met 2-0 versloeg op de tweede speeldag, verliest zo op de slotspeeldag zijn ongeslagen status in groep K.

Zulte Waregem eindigt met 7 punten op de derde plaats in groep K. Groepswinnaar Lazio telt 13 punten, Nice 9. Vitesse is laatste met 5 punten.