India houdt België na shoot-outs uit halve finales World League hockey

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische hockeymannen hebben zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de finale van de FIH World League. De Red Lions (FIH 3) verloren in de kwartfinales van gastland India (FIH 6) na shoot-outs (3-3, 3-2 shoot-out). België en India hielden elkaar voor de pauze in evenwicht. India, dat kon rekenen op de steun van een enthousiast publiek, sloeg vroeg in het derde kwart tweemaal toe. Gurjant (31.) tekende voor de 1-0 en Harmanpreet (35.) maakte er niet veel later op strafcorner 2-0 van. De Belgen waren niet aangeslagen, en Loïck Luypaert (39.) lukte, ook op strafcorner, de aansluitingstreffer. De mannen van bondscoach Shane McLeod putten hieruit vertrouwen. Luypaert (46.) maakte, opnieuw op strafcorner, de 2-2.

De Lions konden niet lang vieren, want India klom na een strafcorner van Rupinder Pal (46.) weer op voorsprong. België voerde de druk op, en Amaury Keusters (53.) nette, via een Indiër, de gelijkmaker. In de slotfase maakten de Belgen het meeste aanspraak op de zege, maar de 3-3 bleef op het bord.

In de shoot-outs leek India het met een 2-0 voorsprong te gaan halen, maar België knokte zich terug op gelijke hoogte. Arthur Van Doren miste uiteindelijk de zesde Belgische shoot-out, waardoor India zich dan toch plaatste voor de halve finales. De Lions moeten naar de klassementswedstrijden.

Eerder verzekerde Australië (FIH 2) zich al van een plek bij de laatste vier na een 4-1 zege tegen Spanje (FIH 9). In de andere kwartfinales kijkt Argentinië (FIH 1) morgen Engeland (FIH 7) in de ogen en ontmoet Duitsland (FIH 5) Nederland (FIH 4).

De Lions sloten, na zeges tegen Argentinië (3-2), Spanje (FIH 9/5-0) en Nederland (FIH 4/3-0), de groepsfase af op de eerste plaats. India eindigde in de andere poule als vierde.

Australië won de vorige editie van de FIH Hockey World League. In 2015 versloegen de Aussies in de finale België met 2-1.

bron: Belga