Franse zanger Johnny Hallyday overleden

Franse zanger Johnny Hallyday overleden
Franse zanger Johnny Hallyday overleden

De Franse zanger en acteur Johnny Hallyday is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Dat meldt zijn vrouw Laeticia. Hallyday, wiens echte naam Jean-Philippe Smet is, werd 74 jaar. Hij stamt af van een Belgische vader. “Johnny Hallyday heeft ons verlaten. Ik schrijf deze woorden zonder ze te geloven. En toch is het waar. Mijn man is niet meer. Hij is deze nacht heengegaan zoals hij zijn leven altijd geleid heeft, met moed en waardigheid”, zegt zijn vrouw.
Bij Hallyday werd in oktober 2016 longkanker vastgesteld. Vorige maand werd hij nog zes dagen lang met ademhalingsproblemen opgenomen in een Parijs ziekenhuis. “Tot het laatste moment heeft hij het hoofd geboden aan de ziekte die maandenlang aan hem vrat, en bracht ons zo buitengewone levenslessen bij.”
Hallyday’s carrière begon 57 jaar geleden. De rocker groeide al snel uit tot een tieneridool. Als zanger boekte hij onder meer successen met “Gabrielle”, “Johnny lui dit adieu”, ‘Ma guitare”, “Excusez-moi partenaire” en “Pour moi la vie va commencer”. In totaal werden van zijn platen meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bron: Belga