Dronkeman riskeert drie jaar cel voor agressie tegen zijn partner

De openbare aanklager in de Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een celstraf van 3 jaar en een boete van 600 euro gevorderd voor een 35-jarige man uit Hasselt, die zich voor herhaaldelijk partnergeweld moest verantwoorden. Het laatste feit dateerde van begin november dit jaar. Vervolgens is hij via snelrecht voor de rechtbank gebracht. De man wordt ook verdacht van verkrachting van zijn partner. Het vonnis volgt op 3 januari.
Al in 2014 was de vrouw slachtoffer van het geweld vanwege haar partner. Ze was naar haar buren gevlucht. De vrouw vertoonde letsels aan armen, hoofd en borststreek. Naarmate hij meer alcohol dronk, des te agressiever hij werd. Om de twee weken nam hij ook speed in. Zijn favoriete drank was gin, die hij met fruitsap vermengde. Iedere dag keek hij te diep in het glas. Begin november sloegen alweer zijn stoppen door. Hij wilde seks met de vrouw, maar ging hardhandig te werk.
Aanvankelijk vluchtte zij naar de kamer van haar dochter, maar de man bleef haar bedreigen. Uiteindelijk waren er seksuele betrekkingen. Volgens het slachtoffer en haar advocaat ging het om verkrachting. De burgerlijke partij vroeg een schadevergoeding van 4.500 euro.
De beklaagde zelf betwistte het seksueel geweld. Zijn advocaat vroeg de vrijspraak voor de feiten van verkrachting. Voor het partnergeweld werd een werkstraf gevraagd. De rechter wees de man erop dat thuis zeker geen speed moest rondslingeren, waar ook een minderjarig kind van vijf jaar oud rondloopt.

bron: Belga