Drie mannen aangeklaagd voor moord op Maltese journaliste

Drie mannen aangeklaagd voor moord op Maltese journaliste
Drie mannen aangeklaagd voor moord op Maltese journaliste

In Malta worden drie verdachten aangeklaagd voor de moord op de regeringskritische journaliste Daphne Caruana Galizia. Het gaat om twee broers en nog een andere man die ervan worden beschuldigd de aanslag te hebben uitgevoerd, zo berichtten lokale media dinsdagavond. Het is niet duidelijk of zij voor een opdrachtgever werkten. Het drietal ontkent de beschuldigingen. De blogster Daphne Caruana Galizia werd op 16 oktober gedood door een autobom. Maandag werden tien verdachten van de aanslag opgepakt, onder wie het drietal dat nu in voorhechtenis zit. De zeven anderen zijn weer vrijgelaten onder voorwaarden.
De drie mannen die zijn aangehouden, stonden al bekend bij het gerecht. Op hun strafblad staan onder meer een mislukte bankoverval en een moordpoging op een politieagent, zo zeggen lokale media.
De moord op Caruana Galizia veroorzaakte heel wat verontwaardiging, zowel in binnen- al buitenland en leidde tot hevige protesten in de hoofdstad Valletta. De blogster schreef in het verleden onder meer over corruptie en de invloed van criminelen in het land. Ook nam ze regeringsleden in het vizier door hun offshoreconstructies bloot te leggen.

Bron: Belga