Champions League basketbal - Oostende boekt derde zege

Oostende heeft dinsdag een derde zege geboekt in de Champions League basketbal. Op de zevende speeldag versloeg het het Griekse Saloniki met 69-67. Bij de rust stond de Belgische kampioen 38-32 voor. In het derde kwart kwamen de Grieken nog langszij (53-53), maar uiteindelijk werd het toch een nipte overwinning voor de thuisploeg. Dusan Djordjevic was met 17 punten, 6 rebounds en 2 assists Man van de Match bij Oostende, maar de topscorer van de partij stond aan de overkant. Michalis Tsairelis nette twintig punten.

Met 10 punten bezet Oostende voorlopig de derde plaats in groep D, maar alle andere wedstrijden van de speeldag worden woensdag pas afgewerkt. Het Turkse Besiktas en het Franse Nanterre gaan met 11 punten aan de leiding. Saloniki heeft net als Oostende 10 punten. Dan volgen Avellino en Nymburk (9), Zielona Gora (8) en Bonn (7). De eerste vier spelen de play-offs, de vijfde en de zesde gaan door in de FIBA Europe Cup. Volgende week dinsdag ontvangt Oostende hekkensluiter Bonn.