Belgen in het buitenland – Mertens verliest met Napoli bij Feyenoord en is uitgeschakeld in de Champions League

Belgen in het buitenland - Mertens verliest met Napoli bij Feyenoord en is uitgeschakeld in de Champions League

Napoli, met Dries Mertens de hele wedstrijd in de ploeg, is uitgeschakeld in de Champions League. Het verloor op de slotspeeldag met 2-1 van Feyenoord. Verder kregen veel Belgen rust, al mochten Mousa Dembélé en Igor De Camargo wel invallen. Napoli moest zelf winnen en dan nog hopen op een nederlaag van Shakhtar Donetsk om door te kunnen gaan. Die laatste haalden het echter met 2-1 van Manchester City, dat het voor de gelegenheid zonder Kompany en vooral De Bruyne deed. De Napolitaners deden het zelf ook niet goed in Rotterdam. Piotr Zielinski opende weliswaar al na minder dan twee minuten de score, maar Nicolai Jørgensen maakte nog voor de rust (33.) gelijk. In de blessuretijd haalde Jeremiah St. Juste (90.+1) de zege nog binnen voor de Nederlanders. City is groepswinnaar met vijtien punten, Shakhtar is tweede met twaalf stuks. Napoli telt zes punten en gaat naar de Europa League, Feyenoord sluit af met drie punten.
Tottenham, dat op voorhand al geplaatst was, begon zonder Belgen tegen APOEL Nicosia. Fernando Llorente (20.) bracht de Engelsen op voorsprong, Son Heung-Min (37.) verdubbelde. Mousa Dembélé mocht na 65 minuten nog invallen, tien minuten later brachten de Cyprioten Igor De Camargo. Nog iets later maakte Georges-Kévin N’Koudou (80.) er nog 3-0 van. Ook in groep H ontving Real Madrid, eveneens al geplaatst, Borussia Dortmund. De wedstrijd eindigde op 3-2, maar toch is Tottenham groepswinnaar met zestien punten tegenover dertien voor de Koninklijke. Dortmund en APOEL hebben ieder twee punten, maar de Duitsers mogen naar de Europa League op basis van hun doelsaldo.
In groep E haalde Liverpool, zonder Simon Mignolet, zwaar uit tegen Spartak Moskou: 7-0, met onder meer drie stuks van Philippe Coutinho. Maribor en Sevilla speelden 1-1 gelijk, en zo is Liverpool groepswinnaar met twaalf punten. Ook Sevilla, met negen punten, gaat verder. Spartak Moskou heeft zes punten en gaat richting Europa League, Maribor is met drie punten uitgeschakeld.
In groep G tot slot won Porto met 5-2 van Monaco, dat een geblesseerde Youri Tielemans miste. Leipzig verloor met 1-2 van Besiktas, en zo plaatsen Besiktas (veertien punten) en Porto (tien punten) zich voor de tweede ronde. Leipzig is derde met zeven punten, Monaco ging zwaar af met slechts twee punten.

bron: Belga