Weer gedraagt zich als grijze muis

Weer gedraagt zich als grijze muis

Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt, maar droog met in de loop van de namiddag enkele voorzichtige opklaringen in het westen van het land. In de Ardennen daarentegen kunnen de lage wolken lokaal de zichtbaarheid verminderen en is ook wat motregen niet uitgesloten. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 1 en 4 graden in het zuiden van het land en tussen 5 en 9 graden in de rest van het land. Vanavond zijn in het westen van het land nog enkele opklaringen mogelijk. Later wordt het, net als in de rest van het land, zwaarbewolkt tot betrokken, maar droog. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het mistig. We verwachten minima tussen 0 en 2 graden in Hoog-België, rond 3 à 4 graden in het centrum van het land en rond 6 graden aan de kust.

Morgen blijft het grijs, maar overwegend droog. De lage bewolking kan in de Ardennen het zicht lokaal beperken. In de loop van de namiddag zijn enkele opklaringen mogelijk in de westelijke landshelft. We verwachten maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan de kust.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag blijft het droog, maar nog steeds zwaarbewolkt. In de loop van de nacht kunnen in Hoog-België enkele opklaringen voorkomen. De minima liggen tussen -1 graden in de Ardennen en 6 graden aan de kust met waarden rond 3 of 4 graden in het centrum van het land. De wind waait uit zuid tot zuidwest en neemt toe tot een matige of soms vrij krachtige wind. Aan de kust zijn rukwinden mogelijk tot 50 km/u.

Donderdagochtend zijn er in het centrum van het land nog opklaringen en is het in het oosten nog vrij zonnig. In het westen daarentegen is het meteen zwaarbewolkt, maar nog droog. Geleidelijk wordt het vanaf de kust betrokken met regen.

bron: Belga