VRT test binnenkort uitzendingen in 4K

VRT test binnenkort uitzendingen in 4K

De VRT zal binnenkort de nieuwe reeks van “Loslopend wild & gevogelte” integraal op zijn internetplatform vrt.nu zetten in 4K-kwaliteit. Het gaat om een experiment met die nieuwe technologie, zo heeft de openbare omroep vandaag bekendgemaakt. De 4K-beeldkwaliteit is vier keer scherper dan de gangbare uitzendingen in High Definition (HD). Multimediawinkels staan tegenwoordig vol dure 4K-televisietoestellen. Helaas voor de kopers daarvan is het 4K-aanbod voor de Vlaamse kijker nog zeer beperkt. Streamingdienst Netflix biedt al enkele reeksen aan met die kwaliteit, maar de traditionele zenders blijven voorlopig nog in HD of SD (standard definition) uitzenden. De openbare omroep wil echter voorbereid zijn en gaat experimenteren met 4K.

“Twee jaar geleden al kwam Sandbox (het platform binnen de VRT om samen te werken met start-ups, red.) naar ons om een draaidag in 4K op te nemen”, zegt Riet De Prins, de producer van het absurde sketchprogramma “Loslopend wild”. “Dat was geslaagd en daarna vroegen ze om een hele reeks te doen. Dat betekende voor ons dat we met een vier keer straffere camera moesten opnemen.” De productiekost steeg met 10 procent.

Het vierde seizoen van “Loslopend wild & gevogelte” start op Eén op 9 januari, met onder meer rollen voor Wendy Van Wanten en Sam Gooris. Wanneer de reeks op vrt.nu wordt gelanceerd in 4K, is nog niet duidelijk.

bron: Belga