Staking Veiligheidskorps: geen akkoord bereikt

Staking Veiligheidskorps: geen akkoord bereikt

De vakbonden van het Veiligheidskorps hebben vandaag geen akkoord kunnen bereiken met het Directoraat-Generaal Penitentiaire Instellingen rond de overgang van het korps naar de de nieuwe directie ‘beveiliging’ (DAB) die binnen de federale politie zal worden opgericht. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront deze namiddag. Het Veiligheidskorps is vandaag in staking en de vakbonden zullen nu bekijken welke acties er nog volgen. Bij het personeel van het huidige veiligheidskorps bestaat grote ongerustheid over de gevolgen van de oprichting van een nieuwe directie ‘beveiliging’ (DAB). Het gaat om een korps van 1.600 mensen, dat moet instaan voor de bewaking van onder meer treinstations, Brussels Airport, nucleaire sites, overheidsgebouwen en internationale instellingen. De leden van het huidige veiligheidskorps zullen eind 2018 of begin 2019 verplicht de overstap naar dat nieuwe korps moeten maken, maar er bestaat bij het personeel nog grote onduidelijkheid over de voorwaarden waarop dat zal gebeuren.

De vakbonden zijn vooral misnoegd omdat de plannen voor het nieuwe veiligheidskorps al twee jaar geleden gelanceerd werden. Toch is er volgens hen nog heel wat onduidelijkheid over bijvoorbeeld de verloning en promotiemogelijkheden die er voor de personeelsleden zal zijn weggelegd.

Het Directoraat-Generaal Penitentiaire Instellingen liet weten dat op een overlegvergadering dinsdagvoormiddag bijkomende uitleg is gegeven maar het gemeenschappelijk vakbondsfront meldt nu dat er desondanks geen akkoord werd bereikt.

“We gaan nu op 11 december met de vakbonden samenzitten om te overleggen welke acties er volgen”, zegt Michel Jacobs, secretaris-generaal van het CGSP.

bron: Belga