Overtuigende zege tegen Nederland levert Red Lions groepswinst op

Overtuigende zege tegen Nederland levert Red Lions groepswinst op
Overtuigende zege tegen Nederland levert Red Lions groepswinst op

De Belgische hockeymannen blijven ongeslagen in de finale van de FIH World League. De Red Lions (FIH 3) klopten vandaag in het laatste duel in groep A Nederland (FIH 4) met 3-0 (rust: 2-0). Afgelopen zomer verloren de Belgen nog van onze noorderburen in de finale van het EK. De Lions toonden zich meteen de betere van Nederland, en Loïck Luypaert (19. en 30.) zorgde halfweg via twee strafcorners voor een verdiende dubbele voorsprong. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, Tom Boon (32.) diepte de kloof verder uit tot 3-0.

België is door de zege zeker van groepswinst. Dat betekent dat de Lions het in de kwartfinales tegen gastland India, vierde in groep B, opnemen. Spanje, dat in zijn derde duel Argentinië met 2-1 klopte, pakt de tweede stek.

Vrijdag waren de mannen van bondscoach Shane McLeod aan het toernooi gestart met een 3-2 zege tegen ’s werelds nummer 1 Argentinië. Ze namen zo ook meteen revanche voor de verloren olympische finale in Rio. Zondag volgde een ruime 5-0 zege tegen Spanje (FIH 9).

Australië won de vorige editie van de FIH Hockey World League. In 2015 versloegen de Aussies in de finale België met 2-1.

Bron: Belga