Champions League - Naingollan groepswinnaar met AS Roma, Carrasco met Atletico naar Europa League

Op de laatste speeldag van de poulefase van de Champions League is AS Roma erin geslaagd om de groepswinst van Chelsea af te snoepen. De Romeinen wonnen thuis met het kleinste verschil van het Azerbeidzjaanse Qarabag. Atletico Madrid, dat 1-1 gelijkspeelde op het veld van Chelsea, eindigde als derde in groep C, waardoor het na de winterstop in de Europa League te zien zal zijn. AS Roma, met Radja Naingollan in de basis, wist dat het bij winst sowieso geplaatst zou zijn voor de volgende ronde. Bij verlies of gelijkspel kon Atletico door te winnen op het veld van Chelsea nog over Roma wippen. Net voor rust scoorde Naingollan bijna de 1-0, maar doelman Sehric bleek bij de pinken te zijn. Na de rust kwam de thuisploeg dan toch tot een doelpunt. Diego Perotti (53e) zette de Romeinen op de rebound op rozen. Naingollan speelde de wedstrijd uit voor Roma.

Atletico kwam via Niguez (56e) op voorsprong tegen het al gekwalificeerde Chelsea. Een kwartier voor affluiten duwde Eden Hazard met een klasseflits de Madrileense hoop de kop in. De nummer 10 probeerde de bal voor te zetten en zag hoe Savic die voorzet in eigen doel devieerde. Onmiddellijk na dat doelpunt werd Yannick Carrasco het veld opgestuurd. De Rode Duivel kon zijn ploeg echter niet aan winst helpen. Hazard speelde de wedstrijd uit voor Chelsea. Michy Batshuayi mocht in de 81e minuut opdraven voor Morata en mikte nog een schot naast doel.

Door het puntenverlies van Chelsea sluit AS Roma (11 punten) de groepsfase af op de eerste plaats in groep C. Chelsea eindigde als tweede met evenveel punten. Atletico, derde met 7 punten, zal voor het eerst sinds 2013 niet te zien zijn in de achtste finales van de Champions League. Als troostprijs mag het een gooi doen naar de Europa League. Qarabag, dat twee punten puurde uit zes wedstrijden is de hekkensluiter van groep C.