Met deze app kan niemand nog stiekem meelezen op je gsm

app
Foto Pexels

In een openbare ruimte durf je weleens door de tijdlijn van je Instagram te scrollen. Opeens merk je dat de persoon naast je en de persoon schuin achter je ongegeneerd naar je beeldscherm turen. Herkenbaar? Binnenkort reken je eenvoudig af met nieuwsgierige aagjes.

Je privacy beschermen doe je voortaan met de ‘Electronic Screen Protector’, een applicatie die via je selfie-camera registreert wat er om je heen gebeurt. Zodra de app individuele gezichten in het vizier krijgt, gaat het na of de personen meelezen. In dat geval slaat de app alarm: alles waar je mee bezig was, wordt per direct stopgezet en rond het hoofd van de gluurder verschijnt een rode kader met de tekst ‘Alarm, een onbekende leest mee!’. Dat is nog niet alles: uit de mond van de voyeur komt een opvallend regenboogbraaksel tevoorschijn.

Razendsnel

De app werkt razendsnel: in slechts twee milliseconden kan al een starende blik worden opgespeurd. Om een gezicht te kunnen herkennen, heeft de app 47 seconden nodig. Wanneer de Electronic Screen Protector uitkomt, is nog niet bekend. Wij staan alvast te popelen om gluurders aan de digitale schandpaal te kunnen nagelen.