Verdacht Duits postpakket blijkt onschadelijk te zijn

In de staatskanselarij van de Duitse deelstaat Thüringen is opnieuw een verdacht pakketje van koerierdienst DHL aangetroffen. Uiteindelijk bleek het onschadelijk te zijn. Vorige vrijdag werd in een pakje van DHL een explosief gevonden.

In eerste instantie werd gemeld dat in het pakje, dat gericht was aan de Thüringse minister-president Bodo Ramelow (Die Linke), een handgranaat aangetroffen was. Later berichtte de lokale krant Thüringer Allgemeine dat het enkel om opgerolde catalogi ging. Het pakket was vrijdagmiddag al bezorgd, maar was tot maandag op een rek blijven liggen, meldde de regionale krant.

Kerstmarkt

Vrijdag werd bij een apotheek nabij de kerstmarkt van Potsdam een verdacht pakket gevonden, dat uiteindelijk gelinkt bleek te zijn aan een poging tot afpersing van DHL. Het bevatte immers een afpersingsbrief in QR-code. Minister-president Ramelow wil echter nog geen parallel trekken tussen beide voorvallen. “Dat is pure speculatie”, zei hij aan Thüringer Allgemeine. De politie heeft heel wat aanwijzingen maar nog geen concreet spoor naar de wellicht regionaal opererende afperser.

Nog een pakket

Begin november is in Frankfurt een soortgelijk pakket afgeleverd. Bij het openen vatte het vuur en raakte de QR-code vernietigd. Vandaag werd er bovendien melding gemaakt van een verdachte brief in een ander overheidsgebouw, in Sondershausen. Een deel van het gebouw werd ontruimd, maar uiteindelijk bleek dat het ging om een onschuldige beschadigde wenskaart.