WB alpijnse ski – Liechtensteinse Tina Weirather wint super-G in Lake Louise

WB alpijnse ski - Liechtensteinse Tina Weirather wint super-G in Lake Louise

De 28-jarige Liechtensteinse Tina Weirather heeft zondag in het Canadese Lake Louise (Alberta) de eerste super-G van het seizoen gewonnen. De dochter van skilegendes Harti Weirather en Hanni Wenzel was 11 honderdsten sneller dan de Zwitserse Lara Gut. De Oostenrijkse Nicole Schmidhofer werd op 27 honderdsten derde. Weirather, vorig seizoen eindlaureate in de Wereldbeker super-G, boekte haar achtste wereldbekersucces. Naast zes super-G’s won ze één afdaling en één reuzenslalom.
De Amerikaanse Mikaela Shiffrin, die zaterdag haar eerste afdaling won, werd op 84 honderdsten vijfde en blijft ruim op kop in de wereldbekerstand. Na zeven proeven, waarin een zesde plaats haar minst goede resultaat was, heeft ze 172 punten voor op de Duitse Viktoria Rebensburg. Weirather volgt als derde al op 276 punten.
De andere Amerikaanse superster Lindsey Vonn, al achttien keer winnaar in Lake Louise, beleefde een rampweekend op haar geliefkoosde piste. Vrijdag kwam ze ten val tijdens de eerste afdaling, zaterdag werd ze pas twaalfde en zondag ging ze al na minder dan 20 seconden opnieuw in de fout. Ze ging uit de bocht en haalde de finish niet.

.

bron: Belga