Publieksweekend van jarige Kazerne Dossin lokt zo’n 1.500 bezoekers

De Kazerne Dossin, het museum en memoriaal over de Holocaust en mensenrechten, heeft dit weekend zijn vijfjarig bestaan gevierd. De circa 1.500 bezoekers werden getrakteerd op gratis rondleidingen, lezingen en andere activiteiten.
“We zijn heel tevreden over de opkomst, ook omdat het voor veel bezoekers de eerste keer was dat ze langskwamen in de Kazerne Dossin”, zegt evenementcoördinator Klaartje De Boeck. “Ik had ook de indruk ze tevreden waren over hun bezoek.”
De ochtendvertelling van Sonja Barend kon zondag op heel wat belangstelling rekenen. De Nederlandse oud-tv-presentatrice vertelde over haar joodse roots en het lot van haar ouders in oorlogstijd. Ook voor kinderen waren er activiteiten voorzien. Zo las Simon Gronowski voor uit zijn boek “‘Simon, het jongetje dat wist te ontsnappen”, dat op zijn kindertijd gebaseerd is. Hij speelde voor zijn jonge publiek ook enkele liedjes op de piano.
Naast de speciale activiteiten was ook de permanente tentoonstelling met de indrukwekkende portrettenmuur van de 25.843 mensen die vanuit Mechelen gedeporteerd werden, vrij toegankelijk.
Het museum kreeg de voorbije jaren al 337.370 bezoekers over de vloer.

bron: Belga