Pinks 6-jarige dochter wil met een Afrikaanse vrouw trouwen

Pink en Willow: vrouw
AFP / F. Harrison

In haar carrière heeft Pink al heel wat taboes doorbroken. Nu onthult ze dat ze voor een genderneutrale opvoeding heeft gekozen. Haar dochter Willow ziet er alvast geen graten in. Integendeel.

De 38-jarige zangeres vertelde aan het Britse blad ‘The Sunday People’ dat ze haar dochter Willow genderneutraal wil grootbrengen: “Zo kan ze vrije keuzes maken die niet worden voorgeschreven door wat de samenleving stelt dat vrouwen wel of niet moeten doen.” Toen haar dochter vertelde met een Afrikaanse vrouw in het huwelijksbootje te willen stappen, antwoordde Pink: “Geweldig. Kan je me leren hoe ik Afrikaans voedsel kan maken?”.

A post shared by P!NK (@pink) on

Vooruitgang

De Amerikaanse is blij dat genderneutraliteit steeds meer geaccepteerd wordt. Ze vertelde een anekdote over hoe ze in een badkamer van een kleuterschool de woorden ‘Genderneutraal – iedereen’ tegenkwam. “Het was een tekening met veel verschillende vormen. Ik nam er een foto van en schreef ‘Vooruitgang’. Dat was geweldig. Ik vind het geweldig dat kinderen deze conversatie voeren.”

De zangeres runt naar eigen zeggen een ‘etiketloos huishouden’. Naast dochter Willow hebben Pink en haar man Carey Hart een zoon van 11 maanden, Jameson.