Proximus League – Lierse boekt tegen Westerlo zevende zege op rij, Cercle niet voorbij negen Unionisten

Proximus League - Lierse boekt tegen Westerlo zevende zege op rij

Op de achttiende speeldag van de Proximus League heeft SK Lierse zaterdag de drie punten thuis kunnen houden tegen Westerlo. Lierse behaalde zo onder coach Will Still een zeven op zeven. Het duel tussen Cercle Brugge en Union Sint- Gillis kende geen winnaar. Westerlo toonde zich strijdvaardig in de eerste helft. Zo puntte Heymans de bal tegen het doelhout van het Lisp. Op het halfuur kregen de jongens van Vedran Pelic het deksel op de neus. Yagan spurtte naar de eerste paal en knalde de bal in het plafond van het doel: 1-0 voor Lierse. Net als bij het eerste doelpunt, was het ook bij de 2-0 van El Gabas (48e) de aanval van Lierse die de verdediging van Westerlo pakte op snelheid.
Het aanstellen van Will Still als T1 legt Lierse geen windeieren. Lierse won zijn laatste zeven wedstrijden en staat momenteel eerste in het klassement van de tweede periode. In het algemene klassement is Lierse derde met 29 punten. Westerlo bengelt helemaal onderaan in het klassement van de tweede periode (1 punt) en staat voorlaatste in het algemene klassement met 13 punten.
In het Jan Breydelstadion deelden Cercle Brugge en Union Sint-Gillis de punten. Union kwam voor te staan dankzij een doelpunt van Peyre (15e). Rodas (31e) maakte gelijk voor Cercle. Na de rust zette Vercauteren (54e) zijn club opnieuw op voorsprong. De Bruggelingen konden vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog een punt in de wacht slepen. Het was Delacourt (85e) die de 2-2-eindcijfers op het bord plaatste. In de 87e minuut werd Perdichizzi met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. El Banouhi was drie minuten later hetzelfde lot beschoren.
In het klassement van de tweede periode wipt Union (6 punten) over Oud-Heverlee Leuven naar de tweede plaats. OHL moet morgen nog aan de bak tegen Tubize. Cercle is vierde met 5 punten. In het reguliere klassement is Cercle vierde met 28 punten en staat Union zesde met 20 punten.

.bron: Belga