EuroMillions Volley League - Menen blijft ook in terugronde aan kop

De eerste wedstrijden van de terugronde in de EuroMillions Volley League zijn volgens verwachting verlopen: Maaseik en Menen trokken de goede lijn door, Gent blijft verliezen. Menen blijft alleen op kop na een nieuwe thuiszege tegen Zoersel. Hoofdaanvaller Winkelmuller - ook al topscorer na de heenronde - had opnieuw een groot aandeel in de 3-0 (25-23, 25-20, 25-18). Statistisch gezien een logische zege, want de zesde zege op rij voor de West-Vlamingen en de vierde opeenvolgende nederlaag voor Zoersel.

Haasrode Leuven was de enige ploeg die in de competitie wist te winnen tegen herfstkampioen Menen, maar Maaseik was - net als in de heenronde - wel een maatje te groot. In de tweede set kon Leuven nog de voet naast de Limburgers zetten, maar meer dan een set gaf Maaseik niet prijs. Het werd 1-3 (17-25, 25-23, 18-25, 13-25).

Gent is de enige ploeg die nog geen overwinning pakte. Thuis tegen Guibertin waren er kansen, maar de bezoekende Wojcik scoorde aan de lopende band. Een slechte Gentse start werd aanvankelijk nog rechtgezet, maar daarna namen de Waals-Brabanders het heft terug in handen (10-25, 25-21, 21-25, 20-25).

Zondag trekt Roeselare nog naar Borgworm. Als de logica zich ook daar respecteert, zal Roeselare naast Maaseik in het zog van Menen blijven. Aalst heeft een vrij weekend en ziet de kloof met de top drie dus groeien.