Belgen in het buitenland - Scorende Kabasele deelt de punten met Vertonghen en Dembélé

Op de vijftiende speeldag in de Engelse Premier League heeft Tottenham zaterdag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Watford. Christian Kabasele opende in de 13e minuut de score voor de thuisploeg. De Belg kopte een hoekschop van Cleverley in de verste hoek. "The Spurs", met Jan Vertonghen en Moussa Dembélé aan de aftrap, kwamen in de 25e minuut via Son Heung-Min op gelijke hoogte. De laatste 38 minuten moeten ze met zijn tienen afwerken, nadat Davinson Sanchez rood kreeg voor een elleboogstoot. De club uit Londen slaagde er toch in om een puntje mee te pikken. In het klassement is Tottenham zesde met 25 punten. Watford liet de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met Tottenham en blijft met 22 punten achtste.

Liverpool won op het veld van Brighton met 1-5. Doelpuntenmakers bij Liverpool waren Can (30e), Firmino (31e, 49e) en Coutinho (87e). In de 89e minuut hielp Brighton-speler Dunk de uitploeg nog een handje met een owngoal. Simon Mignolet kon een penalty van Murray (51e) niet stoppen. Liverpool (29 punten) wipt over Arsenal naar de vierde plek. Arsenal speelt later op de dag de topper tegen Manchester United.

Kevin Mirallas, niet in de kern opgenomen, lijkt niet meteen in de plannen van Evertons nieuwe coach Sam Allardyce voor te komen. Aan de overkant mocht Laurent Depoitre wel starten voor Huddersfield. De spits zag zijn ploeg verliezen met 2-0. Sigurdsson (47e) en Calvert-Lewin (74e) maakten de doelpunten voor de "Toffees". Everton klimt zo naar de tiende plaats in het klassement, met 18 punten. Huddersfield is 15e met 15 punten.

Het duel tussen West Bromwich en Crystal Palace eindigde met een brilscore. Christian Benteke speelde de volle 90 minuten voor Crystal Palace. Aan de overkant moest de geblesseerde Nacer Chadli de wedstrijd vanuit de tribunes volgen. Crystal Palace liet de kans liggen om op gelijke hoogte met West Brom (17e met 13 punten) te komen. Het staat 18e met 10 punten en zal moeten strijden voor het behoud.

Steven Defour, in de basis bij Burnley, kon zijn ploeg op het veld van Leicester niet voor verlies behoeden. Leicester won de wedstrijd met 1-0 dankzij een vroeg doelpunt van Gray (6e). Burnley staat 7e met 25 punten.

In Schotland won Celtic thuis verpletterend met 5-1 van Motherwell. Edouard scoorde een hattrick (16e, 33e en 85e). Forrest pikte ook nog twee goals mee (76e en 88e). Boyata speelde de wedstrijd uit voor Celtic, dat met 37 punten uit 16 wedstrijden de ongeslagen leider is in de Scottish Premier League.