Belgen in het buitenland - Manchester United met tien man voorbij Arsenal

In de topper van de vijftiende speeldag in de Engelse Premier League heeft Manchester United met 1-3 gewonnen op het veld van Arsenal. Romelu Lukaku maakte de 90 minuten vol. Marouane Fellaini zat door een knieblessure niet in de selectie. De Fransman Paul Pogba, nochtans voor het overgrote deel van de wedstrijd in een glansrol, werd in de 74e minuut van het veld gestuurd na een venijnige overtreding op Hector Bellerin. Al na vier minuten was het raak voor "ManU". Antonio Valencia zette een actie op met Pogba en schoot de 0-1 hard tegen de netten. In de 11e minuut stuurde Pogba Anthony Martial op magistrale wijze diep. Die laatste gaf de bal in de draai mee met Jesse Lingard, die de score verdubbelde voor de uitploeg.

Net na de rust kwam Arsenal met de aansluitingstreffer. Aaron Ramsey kreeg een hoge bal en kwam zo alleen voor doelman David De Gea te staan. Hij tikte de bal in één tijd achteruit waarop Alexandre Lacazette (49e) de bal makkelijk in doel kon trappen. In de 63e minuut was het weer Pogba die de rol van dirigent op zich nam. Na een actie tot aan de zijlijn zette hij Lingard voor een open doel. Die laatste scorde zo zijn tweede doelpunt van de avond. Pogba ontsierde de wedstrijd door met zijn voet vooruit op het been van Bellerin te gaan te staan. De Fransman werd dan ook terecht van het veld gestuurd. Zijn ploeggenoten wisten de drie punten echter veilig te houden en de wedstrijd eindigde met 1-3.

Manchester United blijft tweede in de stand met 35 punten. Dat zijn er vijf minder dan leider en stadsrivaal Manchester City, dat een wedstrijd minder telt. Arsenal zakt naar de vijde plaats (28 punten).