Vooralsnog gebruikelijke ochtendspits op Vlaams snelwegen

Vooralsnog gebruikelijke ochtendspits op Vlaams snelwegen

Na de drukste avondspits van het jaar van gisterenavond, verloopt de ochtendspits op de Vlaamse snelwegen vandaag vooralsnog op de gebruikelijke manier. In Brussel is er weliswaar hinder door twee incidenten. Dat is vernomen bij Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “De ochtendspits op vrijdag is sowieso al de rustigste van de week”, aldus Bruyninckx. “Nu om 7.30 uur zien we dat die op de gebruikelijke manier verloopt, behalve dus in Brussel.”

Zo was er een incident in Jette, waardoor een rijstrook op de buitenring was afgesloten. De rijweg is daar intussen al opnieuw vrij. Ook is er een ongeval gebeurd op de E19 van Antwerpen naar Brussel ter hoogte van Vilvoorde-Cargo, wat hinder veroorzaakt voor de automobilisten.De strooidiensten hebben in heel Vlaanderen zowat 1.000 ton zout gestrooid, zo zei het Agentschap Wegen en Verkeer eerder al op Twitter. “De toestand op de weg is normaal met uitzondering in de Vlaamse Ardennen. Hier ligt de wegdektemperatuur nog onder nul. Het kan plaatselijk glad zijn”, luidt het nog.

Door het winterweer is gisterenavond de drukste avondspits van 2017 op de Vlaamse snelwegen opgetekend. “Tot 21 uur waren er moeilijkheden, nadien is de toestand genormaliseerd en hebben we een normale nacht gehad. In West-Vlaanderen waren tot laat in de avond wel nog slippartijen, maar enkel met materiële schade”, aldus nog Bruyninckx.

bron: Belga