Loting WK 2018 - Premier League-Belgen kijken uit naar duel met Engeland

door
Belga
Leestijd 2 min.

België werd vandaag tijdens de loting voor het WK voetbal van volgend jaar in Rusland met Panama, Tunesië en Engeland ingedeeld in groep G. Vooral de Rode Duivels die actief zijn in de Premier League kijken uit naar de derde en laatste groepswedstrijd tegen de Engelsen. Vincent Kompany speelt sinds 2008 bij Manchester City en is ook gehuwd met een Britse. "Dat wordt een ongemakkelijke situatie bij ons thuis", tweette 'Vince the Prince' over de confrontatie met Engeland op 28 juni (20u Belgische tijd) in Kaliningrad. Zijn Engelse ploegmaat Kyle Walker bij de 'Citizens' reageerde ludiek: "Wanneer je ontdekt dat je het tegen Vincent Kompany en Kevin De Bruyne moet opnemen op het WK", met daaronder een foto waarop de rechtsachter water uitspuwt.

Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen spelen bij Tottenham samen met de Engelse internationals Harry Kane, Dele Alli, Eric Dier, Harry Winks en Kieran Trippier. "Het is groep G geworden. Ik kijk al uit naar die stevige trainingen op het einde van het seizoen", knipoogde Alderweireld. Vertonghen hield het kort: "Kom maar op met dat WK", aldus de Belgische recordinternational, die samen met de Engelse verdedigende middenvelder Dier de loting volgde op tv.

Simon Mignolet vertoeft sinds 2010 in Engeland, eerst bij Sunderland (2010-2013) en nu al enkele jaren bij Liverpool. "De loting levert ons een degelijke groep op met heel veel bekende gezichten uit Engeland. Nu is het aan ons!", plaatste 'Big Si' op Twitter.

bron: Belga