Enkele tips voor een geweldig weekend

Het duurt exact twee dagen en aan het einde ben je helemaal kapot? Een wandeling van Hasselt naar Oostende in een fluorescerend oranje pandapak met een blok beton op je hoofd. Maar ook: het weekend. Hier zijn alvast enkele tips.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Closer/dichterbij

01/12 & 02/12

Antwerpen - Closer/dichterbij wil u goesting geven in kunst en cultuur, in al haar vormen: er is muziek, performance, video, gastronomie, fotografie, installatiekunst en nog wat muziek. Dat alles wordt intuïtief samengebracht en vermengd op een niet-alledaagse locatie: Contrair, een tegendraads pop-upconcept op het Eilandje in Antwerpen. Kunstenaars en performers van alle kalibers komen er samen om u te verrassen met kunst. Voor wie de totaalervaring zoekt is er ‘Souper Surprise': honderd mensen aan een lange tafel, een maaltijd van topniveau met aangepaste dranken en allerlei uitzinnige interventies en verrassingen. En een afterparty, tiens.

Multiverse

Nog t.e.m. 17/01

Foto Radovan Dranga

Aalst - De Gentse choreograaf en performer Louis Vanhaverbeke komt met een nieuwe voorstelling, en wat voor een. In ‘Multiverse' eigent hij zichzelf de rol toe van multifunctionele dj. Al lopend en zingend vormt hij een levend kleurenwiel waarin hij lyrics, gedachten en argumenten laat rondkaatsen, maar ook allerlei voorwerpen rangschikt, van plastic emmers tot huisraad. Is er een ontsnappen aan al die brol (zoals Vanhaverbeke het zelf noemt) en woorden? Of moet hij ze net gebruiken om de flow voor te blijven?

KIDconcert: Peer de liegenaar

02/12

Foto R.V.

Hasselt - Kinderen en klassieke muziek: volgens velen een onmogelijke combinatie. Gelukkig heeft het Antwerps symfonisch orkest daar een oplossing voor gevonden: hun ‘KIDconcerts' effenen het pad voor zelfs de kleinste luisteraar met toegankelijke verhalen, topacteurs en de beste muziek gebracht door een indrukwekkend orkest. Zo ook deze week in Hasselt. Peer is een leugenaar: hij verzint allerlei verhalen om zijn eigen wereld mooier te maken. Maar bedriegt hij niet alleen zichzelf? Een concert over ajuinen schillen, zwaaien met dirigeerstokken en altijd maar de eerste viool willen spelen.

Amenra

01/12

Foto Cultuurhuis De Leest

Izegem - Voor de betere Vlaamse post-metal moet je dit weekend in Izegem zijn. Amenra is intussen een meer dan gevestigde waarde in geboortestad Kortrijk en ver daarbuiten, met een verpletterende live-reputatie. Verwacht je aan emotionele overdondering, sterke visuals en een gezonde portie mystiek en spiritualiteit. Bovendien speelt de band in Izegem een zeldzame akoestische set: subtiliteit en melancholie centraal, met een bezwerend en intens resultaat. Ongetwijfeld onvergetelijk.

PhotoBrussels Festival

Nog t.e.m. 20/01

Brussel - Het PhotoBrussels Festival palmt voor de tweede keer Brussel in en draait dit jaar volledig rond het thema ‘portret'. Vijf galerijen en culturele centra doorheen Brussel hangen portretten van wereldberoemde fotografen naast die van jong talent en fotografiestudenten, voor een inspirerende een ode aan de hedendaagse fotografie. Er kan bovendien meer dan kijken alleen: volg een workshop, laat je leiden door een gids of neem plaats in een uniek

vintage decor voor een portret van jezelf. Laat je op sleeptouw nemen en ontdek Brussel en de wereld van de fotografie.

Wintershoppen in Mechelen

Koopzondag op 17, 24 en 31/12

Kerstmarkt aan de Dijle op 15, 16 & 17/12 en 22 & 23/12

Soldendag op zondag 7/01

Foto VisitMechelen

Mechelen - Het wordt kouder en de dagen worden korter, maar gelukkig houdt stad Mechelen je warm. De historische binnenstad wordt omgetoverd tot een magische kerststad waar shoppen, lokale delicatessen en gezelligheid de sleutelwoorden zijn. De Mechelse handelaars ontvangen je met open armen en houden enkele verrassingen achter de hand. Straattheater, sfeervolle muziek en spectaculaire acts maken het winkelen nóg gezelliger.