Test-Aankoop bekijkt eventuele juridische stappen tegen AB InBev

Test-Aankoop bekijkt eventuele juridische stappen tegen AB InBev

Consumentenorganisatie Test-Aankoop (T-A) bekijkt eventuele juridische opties tegen AB InBev, dat voorwerp uitmaakt van een onderzoek door de Europese Commissie naar mogelijk machtsmisbruik. “Eén van de juridische opties is de class action-procedure, om voor de consument, indien nodig, een gepaste compensatie te eisen”, staat in een persbericht. Test-Aankoop is tevreden over het nieuwe onderzoek van de Europese Commissie en merkt op dat de Belgische bierreus in 2007 al eens nipt aan een monsterboete ontsnapte, voor het maken van prijsafspraken.

“Het is bemoedigend om vast te stellen dat Eurocommissaris Margrethe Vestager het opneemt voor de Belgische consument die mogelijk jarenlang te veel heeft betaald voor zijn bier”, klinkt het in het persbericht. “Het is immers altijd de eindklant die de rekening betaalt”.

De consumentenorganisatie beseft dat het nog te vroeg is om nu al conclusies te trekken, maar belooft de zaak wel te zullen opvolgen. In geval van een Europese boete voor AB InBev, blijft de consument de klos en zou T-A dus compensatie kunnen eisen.

bron: Belga