Staking Waalse openbare diensten: beslissing over statuut contractuelen op 12 december

Staking Waalse openbare diensten: beslissing over statuut contractuelen op 12 december

Een beslissing over het statuut van de Waalse contractuelen volgt tijdens een nieuw onderhoud op 12 december. Dat heeft de vakbondsdelegatie vandaag bekendgemaakt na een ontmoeting met de Waalse regering. De Waalse openbare diensten voerden vandaag actie. “Deze nieuwe ontmoeting betekent niet dat de beslissing positief zal zijn, maar we zullen tenminste weten wat de nieuwe regering heeft beslist”, zegt Stéphane Jaumonet van de ACOD.

De benoeming van de contractuelen werd door de bonden onderhandeld met de vorige regering. Ze vragen dan ook dat deze regeling wordt toegepast. De vakbondsdelegatie vroeg de manifestanten op de bewuste datum opnieuw op post te zijn.

Tussen de 750 en 1.000 militanten protesteerden vandaag in de straten van Namen, omdat volgens hen de regionale overheid enkele ondertekende akkoorden niet naleeft. “Twee dossiers waarover consensus bestond, zijn in de ijskast gestopt”, aldus de christelijke vakbond CSC. “Het gaat in de eerste plaats om de mogelijkheid voor arbeidsduurvermindering voor 60-plussers en mensen met een zwaar beroep. Het tweede dossier gaat over de mogelijkheid om contractuele personeelsleden aan te nemen in statutair dienstverband.”

bron: Belga