Rechtbank Brussel – Brusselse muzikant vervolgd voor agressie en poging afpersing van Roosdaalse WAG

Het Brusselse parket heeft donderdag een celstraf van 1 jaar met uitstel gevorderd tegen de Brusselse rapper en muzikant Tony Madinda, beter bekend onder zijn artiestennaam Tony Sad. De man zou zijn ex-partner, Sanne M., geslagen hebben en proberen afpersen hebben toen hun relatie op de klippen liep. Volgens de advocaat van Tony Sad is Sanne M. echter verantwoordelijk voor ernstige financiële problemen waarmee zijn cliënt heeft gekampt. Sanne M. is beter gekend onder haar modellennaam Sanna Ladera, en is de huidige echtgenote van de Portugese voetballer Eder Lopes. Voor ze de Portugese spits leerde kennen had Sanne M. gedurende een vijftal jaar een relatie met Tony Sad. Het koppel woonde een hele tijd samen en kocht zelfs een woning. Die werd echter volledig op de naam van M. gezet, ook al betaalde Sad de renovatie.
In 2015 zette het model de muzikant op weinig delicate wijze letterlijk en figuurlijk aan de deur, waarna Sad het geld terugeiste dat hij in de verbouwingswerken had gestoken. Daarbij sprak hij dreigende taal en dat was volgens het parket een poging tot afpersing.
“Maar dat klopt niet”, zegt meester Pierre Himpler, de advocaat van de muzikant. “Afpersing is geld eisen dat je niet toekomt. In dit geval kwam dat geld hem wel toe. Door het optreden van mevrouw is mijn cliënt immers in een financieel zeer delicate situatie terechtgekomen. Hoogstens ging het om bedreigingen.”
Later betrapte Tony Sad zijn ex-vriendin ook met een bekende basketter en in de nasleep van dat incident zou hij de jonge vrouw geslagen hebben. Sad zelf ontkende dat met klem. “Daar is ook geen enkele getuige of bewijs van”, aldus meester Himpler.
Het parket eiste 1 jaar cel met uitstel maar kon zich verzoenen met een werkstraf. Het vonnis valt op 4 januari.

bron: Belga