Beker van België handbal (v) - Fémina Wezet wint topper tegen Achilles Bocholt voor plaats in kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Fémina Wezet heeft zich donderdagavond als laatste club geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België vrouwenhandbal. De bekerhouder versloeg in eigen huis Achilles Bocholt met 23-21. Bij de rust was het 13-12. In de volgende ronde neemt Wezet het op tegen Eupen. Wegens Europese verplichtingen in het weekend van 18 en 19 november werd de achtste finale tussen Wezet en Bocholt pas donderdagavond gespeeld. Het toeval wil dat beide ploegen elkaar vorig weekend in de competitie ook al in de ogen keken. Zaterdagavond verloor Wezet met 21-23. Nu was het omgekeerd.

"In tegenstelling tot afgelopen zaterdag speelden we vandaag meer als ploeg. Het collectief heeft het verschil gemaakt", verklaarde Fien Boons. "Kijk naar onze jonge speelsters. Die hebben getoond dat wanneer de coach hen nodig heeft ze klaar staan. Wij wilden allemaal revanche voor de nederlaag van zaterdag. Bij de rust pepten we elkaar op en werd die nederlaag nog eens opgerakeld. In tegenstelling tot andere wedstrijden stonden we er vandaag meteen in de tweede helft."

De kwartfinales bij de mannen worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 19, 20 of 21 december. De vrouwen spelen hun kwartfinales volgend jaar tijdens het weekend van 20 en 21 januari.

.

bron: Belga