Kunstenaar kan niet ontsnappen aan blok marmer

Het is kunstenaar Mikes Poppe niet gelukt zich in twintig dagen los te kappen van een blok marmer. Een kleine drie weken geleden ging de man de uitdaging aan, maar gisterenavond moest hij bevrijd worden.
door
lisa.theunis
Leestijd 2 min.

Het kunstzinnige project vond plaats in een zaal van het gerechtsgebouw in Oostende en werd georganiseerd in het kader van de expo Het Vlot. Poppe hing met een ketting vast aan het blok marmer en moest zichzelf weten te bevrijden met een bijtel en hamer. Naar eigen zeggen wilde hij "zichzelf loswrikken van de geschiedenis."

Missie mislukt

De artiest slaagde helaas niet in zijn missie en moest bevrijd worden. Zelf ziet hij dat niet als falen. "Ik heb kunnen communiceren met het publiek en de boodschap van hoop en wanhoop kwam zeker over. De prestatie op zich was niet het hoofddoel. Ik heb dat blok marmer echt wel onderschat, want ik dacht aanvankelijk maar tien dagen nodig te hebben. Maar de strijd tegen de tijd kan je nooit winnen. En je kan jezelf nooit losmaken van de geschiedenis. Ik ga nu de vele reacties lezen in het gastenboek en een warm bad nemen," vertelt Mikes Poppe aan Het Laatste Nieuws.

Je kan het blok marmer gaan bezichtigen in de hal van het gerechtsgebouw. Samen met een video van het proces zal het werk daar tentoongesteld worden.

A post shared by Mikes Poppe (@mikespoppe) on