Roberto Martinez zet loting volledig in teken van WK-voorbereiding

Roberto Martinez zet loting volledig in teken van WK-voorbereiding

Vrijdagavond omstreeks 17 uur Belgische tijd weten de Rode Duivels welke tegenstanders er uit de bus gekomen zijn voor de groepsfase van het WK van komend jaar in Rusland. Een belangrijk moment, maar bondscoach Roberto Martinez legt momenteel de nadruk op de eigen WK-voorbereiding. “Er bestaat niet zoiets als een goede of slechte loting. Je moet de loting goed maken door middel van een goede voorbereiding, dat is essentieel. Vrijdag zullen we zien welke richting onze voorbereiding kan uitgaan. Pas medio juni zullen we kunnen zien of onze voorbereiding ook geslaagd is”, vertelde de bondscoach deze voormiddag tijdens een persmoment in het B-House in Diegem voor het vertrek naar Moskou.

“Je moet voorbereid zijn om tegen iedereen te spelen. De loting is belangrijk bij elk groot toernooi en daarom kijken wij er ook naar uit. Nadien kan je ook starten met een specifieke voorbereiding tot eind mei. Maar het klopt dat we meer opgewonden zijn dan angstig. De fans beginnen zich voor te bereiden, de spelers kijken uit naar wat er te gebeuren staat in de zomer. Maar als je goed wil presteren in eender welke competitie, mag je geen schrik hebben van de tegenstanders”, aldus Martinez.

De Rode Duivels gaan als reekshoofd de trommel in en vermijden zo in principe de sterkste tegenstanders, maar uit pot twee kunnen wel Spanje en Engeland komen.

bron: Belga