Croky Cup - Waasland-Beveren en AA Gent bekeren voort

Waasland-Beveren en AA Gent hebben zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. De Waaslanders wonnen in de achtste finales met 2-0 van Eupen. De Buffalo's schakelden Lokeren uit, in de Ghelamco Arena eindigde het Oost-Vlaamse bekerduel op 2-1. Waasland-Beveren nam op de Freethiel het roer stevig in handen. Het potje eenrichtingsvoetbal leverde in de eerste helft slechts een doelpunt op. Ryota Morioka (21.) werd door de buitenspelval geloodst en werkte beheerst af. Na de pauze verdubbelde Opoku Ampomah (74.) de voorsprong. De laatste vijf minuten moest Waasland-Beveren nog volmaken met een man minder. Jonathan Buatu ging te hard door op Nils Schouterden en werd met rood van het veld gestuurd. Een mak Eupen kon niet meer profiteren.

AA Gent opende de score na een hoekschop. Stefan Mitrovic (18.) stond op de goede plaats om de 1-0 binnen te duwen. In een kansarme wedstrijd besliste Danijel Milicevic (64.) de partij in de tweede helft. De debuterende doelman Ortwin De Wolf duwde een voorzet in de voeten van de Zwitser, die in de rebound de dubbele voorsprong op het scorebord bracht. Voor Milicevic al zijn vierde treffer in deze bekercampagne. Een mak Lokeren profiteerde in de slotfase van geblunder bij Samuel Gigot. Robin Söder (85.) legde de 2-1 eindstand vast. Gent-doelman Lovre Kalinic hield Steve De Ridder in de slotminuut nog van de gelijkmaker.