Croky Cup - Standard legt Anderlecht in eerste helft over de knie

Standard heeft de kraker van de achtste finales in de Beker van België tegen RSC Anderlecht gewonnen met 0-1. Carlinhos (18.) maakte het verschil voor de Rouches. Standard schoot in het Constant Vanden Stockstadion het best uit de startblokken. Na prachtig combinatievoetbal kwamen de Rouches verdiend op voorsprong. Orlando Sa besloot op de paal, maar in de herneming scoorde Carlinhos (18.) wel. RSC Anderlecht wilde een penalty na een duw van Poccognoli in de rug van Harbaoui, scheidsrechter Luc Wouters gebaarde van krommenaas. Even later legde hij het leer wel op de stip aan de overkant. Edmilson Junior profiteerde niet en knalde hoog over. Paars-wit kon geen vuist maken. Het was zelfs Standard-verdediger Luyindama die voor het grootste gevaar zorgde voor de landskampioen. Hij verlengde een voorzet van Trebel ongelukkig tegen de paal.

De tweede helft was amper ingezet of Wouters moest het bekerduel tijdelijk stilleggen, nadat enkele thuissupporters bierbekers hadden gegooid naar de gevelde Luyindama. Na het oponthoud ging RSC Anderlecht nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Harbaoui kon niet op doel besluiten, Standard-doelman Jean-François Gillet duwde een voorzetschot van Trebel over zijn kooi. Met een knap stukje theater probeerde Sa Pinto het betere spel van de thuisploeg te breken. Ref Wouters legde de partij opnieuw stil en stuurde de T1 van de Rouches de tribunes in. Anderlecht kon in de zes minuten extra tijd niet meer op gelijke hoogte klimmen.