Croky Cup - KV Kortrijk in kwartfinales na vlotte zege tegen Antwerp

KV Kortrijk heeft zich woensdagavond als derde club geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. De Kerels namen in de achtste finales voor eigen publiek met 4-2 de maat van Antwerp. KV Kortrijk zette zijn overwicht in het Guldensporenstadion op slag van rust om in een doelpunt. Jovan Stovanovic (39.) strafte een fout van Antwerp-verdediger Dylan Batubinsika genadeloos af. Antwerp claimde nog een strafschop na een duwfout op Joeri Dequevy, maar scheidsrechter Jan Boterberg gaf geen krimp. KVK trok met een kleine voorsprong de kleedkamers in.

Na de koffie kregen de Kerels een strafschop na hands van William Owusu. Jérémy Perbet (58.) verdubbelde vanop elf meter de score. De Franse spits rondde vier minuten later een vlotte aanval af, Idir Ouali (67.) besliste de wedstrijd (4-0). De doelpunten van Nader Ghandri (71.) en Owusu (83.) kwamen te laat voor Antwerp.

In het andere bekerduel van 20u00 tussen KV Mechelen en KRC Genk moeten verlengingen soelaas brengen. Na 90 minuten toonde het scorebord 1-1.

Dinsdagavond verzekerden KV Oostende en Charleroi zich al van een plaats in de kwartfinales.