Croky Cup - KRC Genk wint chaotische bekermatch tegen KV Mechelen na strafschoppen

KRC Genk heeft zich woensdagavond in een turbulente bekerwedstrijd op het veld van KV Mechelen geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. In de achtste finales hadden de Limburgers strafschoppen nodig (4-5), nadat de reguliere speeltijd en de verlengingen op 1-1 waren geëindigd. De openingsfase in het AFAS-stadion was furieus. Al na drie minuten bracht Nicklas Pedersen de thuisploeg op voorsprong, hij devieerde een vrijschop van Mats Rits in doel. Lang kon Malinwa niet genieten van de openingstreffer, twee minuten later kreeg Ahmed El Messaoudi een rode kaart na een overtreding in de grote rechthoek. Marcus Ingvartsen maakte vanaf de stip de vroege tegentreffer ongedaan: 1-1 na amper zeven minuten spelen. Mechelen antwoordde meteen, maar de trap van Glenn Claes strandde op de paal. Een halfuur later was de wedstrijd opnieuw helemaal in evenwicht. Na een elleboogstoot van Ruslan Malinovsky tegen Bandé moest ook Genk met tien man voort.

KV Mechelen drong in een matige tweede helft het meest aan, maar Hassane Bandé liet de winning goal liggen: 1-1 na 90 minuten. Ook de verlengingen brachten geen soelaas. Daarin eisten vooral de scheidsrechters een hoofdrol op. Nicolas Laforge begon als vierde official aan de bekermatch, maar promoveerde tot tweemaal toe. Eerst moest hij een geblesseerde lijnrechter vervangen, nadien nam hij het fluitje van de eveneens geblesseerde hoofdscheidsrechter Christof Dierick over. In het AFAS-stadion bevond zich gelukkig nog een ref, die zich op vraag van de stadionomroeper meldde. Hij kreeg een scheidsrechterplunje en mocht de tweede verlenging volmaken als vlaggenman. Veel werk had de invaller niet, het verschil zou gemaakt worden na strafschoppen. KRC Genk bleef daarin foutloos, Andy Kawaya miste de derde penalty voor de thuisploeg. Edon Zhegrova klaarde de klus.