Westerlo moet 1.500 euro boete betalen na incident met “biergooier”

Westerlo moet 1.500 euro boete betalen na incident met "biergooier"

Het bierbekertje dat door een supporter van KVC Westerlo tegen het hoofd van Union-speler Thibaut Peyre gegooid werd kost de Kemphanen 1.500 euro. Die boete heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vastgelegd. Voor de inbreuk van de “biergooier” kreeg Westerlo 1.750 euro boete, waarvan 1.000 euro met uitstel. Bovenop de 750 euro effectieve geldstraf worden ook twee voorwaardelijke boetes, één van 250 voor ongeregeldheden in Tubeke in augustus en één van 500 voor incidenten in januari in Moeskroen, tot uitvoering gebracht.

Tijdens de thuismatch van 11 november tegen Union (0-1) gooide een supporter van de Kemphanen bij een hoekschop een bekertje op het hoofd van Union-speler Thibaut Peyre, die theatraal tegen de grond ging. Scheidsrechter Ken Vermeiren legde de partij zo’n zeven minuten stil en nam het voorval ook op in zijn wedstrijdverslag, waardoor het Bondsparket de zaak aanhangig kon maken.

De supporter in kwestie – een leraar aan de lagere school – gaf zichzelf aan bij de politie en kreeg al een stadionverbod van drie maanden opgelegd. Ook bij de club bood hij al zijn verontschuldigingen aan.

Op 14 december moet Westerlo zich voor het incident ook verantwoorden voor de Pro League. Er hangt de Kemphanen daar een boete van 10.000 euro boven het hoofd, zo bevestigde Wim van Hove van Westerlo.

bron: Belga