Marcus Ingvartsen (KRC Genk) geschorst voor competitieduel bij KV Mechelen

Marcus Ingvartsen (KRC Genk) geschorst voor competitieduel bij KV Mechelen

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Genk-spits Marcus Ingvartsen een schorsing van twee speeldagen, waarvan één met uitstel, en een boete van 800 euro opgelegd. Omdat de schorsing pas ingaat vanaf 30 november, kan KRC Genk in het bekerduel op het veld van KV Mechelen wel rekenen op de Deense aanvaller. Ingvartsen is behoudens een beroepsprocedure wel geschorst voor de competitiewedstrijd van zaterdag, ook op bezoek bij KV Mechelen. De voorwaardelijke schorsing hangt hem tot 29 november 2018 boven het hoofd.

Helemaal in het begin van de tweede helft van de met 0-1 gewonnen wedstrijd op het veld van Zulte Waregem plantte Ingvartsen tijdens een luchtduel zijn elleboog in het gezicht van Julien De Sart, die even moest bekomen. De talentrijke Deense aanvaller van de Limburgers kreeg slechts geel van scheidsrechter Alexandre Boucaut, maar werd na tussenkomst van de Reviewcommissie alsnog disciplinair vervolgd.

Het Bondsparket vorderde drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel. Na de getuigenis van Boucaut en de pleidooien van sportadvocaat Johnny Maeschalck en Dimitri De Condé namens Ingvartsen, die zelf verklaarde enkel oog te hebben voor de bal, verkregen de Limburgers een strafvermindering van een speeldag effectieve schorsing.

KRC Genk heeft tot donderdagmiddag om beroep aan te tekenen. Dat wordt dan vrijdagmiddag behandeld.

bron: Belga