Hans Maes vanaf 4 december nieuwe voorzitter Jong VLD

Hans Maes vanaf 4 december nieuwe voorzitter Jong VLD

Jong VLD, de jongerenpartij van Open Vld, kiest op 4 december een nieuwe voorzitter. Antwerpenaar Hans Maes is de enige kandidaat om huidig voorzitter Maurits Vande Reyde op te volgen. Vande Reyde blikt tevreden terug op zijn voorzitterschap bij Jong VLD. “Ik ben heel trots op wat we gepresteerd hebben. Ons ledenaantal is met 20 procent gestegen. We trokken massaal naar scholen en jeugdhuizen om te praten over de essentie van politiek bij jongeren. En we brachten een aantal nieuwe thema’s in het maatschappelijk debat, zoals het belang van blockchain voor een betere overheid.”

Vande Reyde wil zich nu onder meer inzetten om jongeren enthousiast te maken voor de politiek. Hij hamert daarbij op het belang van een positieve aanpak. Nationale politici dragen volgens hem zelf nog te vaak bij aan het negatieve imago van politiek bij jongeren. “Veel voorbeeldpolitici kiezen er tegenwoordig voor om het negatieve te benadrukken. Kijk maar naar de recente tweets van Liesbeth Homans. Dat stoot een nieuwe generatie af. We moeten daarvan af. Er is een verschil tussen dingen willen veranderen en zaken verzieken”, aldus Vande Reyde.

Concreet geeft Vande Reyde op 4 december de fakkel door. Dan mogen meer dan 3.000 leden stemmen voor een nieuwe voorzitter. Er is wel maar één kandidaat om Vande Reyde op te volgen: Hans Maes. Als de leden zich positief uitspreken, treedt Maes in de voetsporen van onder meer Guy Verhofstadt, Karel De Gucht en Philippe De Backer.

bron: Belga