Croky Cup - Charleroi en Oostende gaan door naar de kwartfinales

In de Croky Cup hebben Oostende en Charleroi zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales. Oostende won thuis met 2-0 van Sint-Truiden. De Carolo's wonnen met het kleinste verschil op het veld van Moeskroen (0-1). Bij Oostende mocht Zinho Gano voor het eerst sinds 24 oktober nog eens starten. De aanvaller bedankte zijn trainer Adnan Custovic met een vroeg doelpunt (2.). De Belg met roots in Guinea-Bissau kon de bal op aangeven van Aleksandar Bjelica voorbij doelman Kenny Steppe werken. Nog geen tien minuten later verdubbelde Richairo Zivkovic de score op een counter. De door blessureleed getergde Nederlander stond nog maar voor de tweede keer in de basis dit seizoen.

Hoewel het duo Gano-Zivkovic in de tweede helft voor dreiging bleef zorgen, kwam Oostende niet meer aan scoren toe. STVV probeerde nog terug te komen met kansen van Yohan Boli en Alexis De Sart, maar doelman Mike Vanhamel toonde zich bijzonder sterk.

Op Le Canonnier kregen de toeschouwers een flauwe eerste helft te zien. Charleroi voetbalde de meeste kansen bijeen, maar raakte niet voorbij de verdediging van de thuisploeg. De Carolo's moesten tot de 53e minuut wachten om hun inspanningen beloond te zien. Nurio Fortuna baande zich een weg naar de achterlijn en zette voor op een goed ingelopen Mamadou Fall, die het hoofd koel wist te houden.

Na dat doelpunt begon trainer Mircea Rednic duchtig te wisselen. Dat bracht hem in problemen in de 84e minuut, toen doelman Jean Butez geblesseerd uitviel. Moeskroen, genoodzaakt om veldspeler Vojvoda in doel te zetten en de wedstrijd met zijn tienen uit te spelen, kwam nog even dicht bij de gelijkmaker toen Mohamed Aidara net naast besloot, maar wist de scheve situatie niet meer recht te trekken.