Copa del Rey - Bale helpt Real Madrid bij terugkeer aan ticket voor achtste finales

Gareth Bale heeft dinsdagavond in de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Copa del Rey zijn terugkeer op het veld gevierd na twee maanden blessureleed. De Welshman deed dat in stijl en hielp na ingevallen te zijn op het uur Real Madrid aan een ticket voor de achtste finales. Een 2-2 gelijkspel tegen derdeklasser Fuenlabrada volstond daarvoor. Tegenstander Fuenlabrada leek na een 0-2 nederlaag in de heenwedstrijd een vogel voor de kat in de hoofstad. Maar daar bleek niets van voor rust. Milla (25.) bracht de bezoekers in het Santiago Bernabeustadion op voorsprong met een fraai afstandschot. Nog één bezoekend doelpuntje had nu volstaan voor verlengingen.

Maar na rust maakte Gareth Bale zijn comeback voor de Koninklijke, die voor het overige zonder al zijn sterren speelde. Bale stond nauwelijks een minuut op het veld toen hij met een assist Mayoral (62.) bediende, die de 1-1 binnenknikte. Nog een treffer van Mayoral (70.) voor de thuisploeg en eentje van Portilla (89.) voor de bezoekers zorgden voor de 2-2 eindstand en kwalificatie voor de Madrilenen.